vineri, 15 aprilie 2011

PIFTIE IN COAJA DE OU - Recomandari pentru masa de Paste


  Este mai degraba un aspic de legume cu pui, nu o piftie in adevaratul sens al cuvantului. Cel putin pentru mine, piftia contine neaparat usturoi :D .

Ingrediente pentru 10 oua :


250 ml ( o cana ) supă de carne de pui ( vita sau curcan ), 20 gr. gelatină, 1 ardei roşu proaspăt, boabe de mazare  din conservă ( se pot folosi şi boabe de porumb), 300 gr. carne de pui ( puteti folosi si carne de curcan sau sunca ), sare, piper, verdeaţă, si , bineinteles 10 oua.


Mod de preparare :


Se pregăteşte "ambalajul " . Se spală ouăle cu apă rece , după care , vârful îl spargem şi cu grijă facem o gaură de aproximativ 2 cm diametru( in functie de cat de mare este oul , trebuie sa arate ca in imaginea de mai jos ). Se goleşte conţinutul lor, după care se spală interiorul lor cu apă rece şi se intorc cu spărtura in jos pentru a se usca bine. 
Taiati legumele cubulete, cat si carnea de pui.
Gelatina se inmoaie in 30 ml apă rece pentru 10 min, după care se incalzeste   până când s-a dizolvat complet (nu o fierbeti , fierberea distruge gelatina ) , şi se amestecă cu supa de pui, un strop de sare si piper.


Umplem cojile de oua in mod proportional, sau in functie de preferintele fiecaruia, adaugam si cateva fire de marar( sau patrunjel, leustean, etc.), peste care turnam amestecul de supa cu gelatina, si se dau la frigider pana a doua zi .


Dupa ce se scot din frigider, se decojesc cu grija, si se aseaza pe un platou .


Este un aperitiv de efect, va arata foarte frumos langa ouale colorate.
Pofta buna!










Sursa :aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu