luni, 18 aprilie 2011

Prajitura cu cocos si mac

Prajitura cu cocos si mac este una dintre primele prajituri pe care am invatat sa le prepar. Este relativ usor de facut, foarte gustoasa, si nu lipseste de la nici o masa festiva.

Ingrediente pentru blat :
-8 albusuri
-200 de grame de zahar
-100 de grame mac
-100 de grame nuca de cocos
-4 linguri de faina
-1 praf de copt

Ingrediente pentru crema :
-200 ml. de lapte
-150 grame de zahar
-1 esenta vanilie
-3 linguri faina
-8 galbenusuri de ou
-200 grame de unt
- coaja rasa de la o lamaie

Mai avem nevoie de un pachet de biscuiti Petit Beurre sau Picnic, o ciocolata ( pentru glazura) si eventual ceva bombonele de decor.(eu am folosit nuca de cocos, in lipsa de alte decoratiuni).




Pentru blat, se bat albusurile cu zahar, apoi se adauga nuca de cocos si macul, amestecand bine. Se adauga faina si praful de copt, si se pun la copt intr-o tava dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt.

Se coace la foc mediu, pana cand blatul se aureste deasupra.

Lasam blatul sa se raceasca, si incepem sa pregatim crema .

Se freaca cele 8 galbenusuri cu zaharul si se amesteca cu esenta de vanilie si coaja de lamaie  . Adaugam cele 3 linguri de faina si amestecam bine.

Turnam laptele  si   punem la fiert , avand grija sa amestecam pana se ingroasa, apoi punem la racit. Dupa ce se raceste, amestecam cu untul.


Ansamblarea prajiturii se face in felul urmator : peste blat turnam crema, o intindem uniform pe toata suprafata blatului; peste crema asezam un strat de biscuiti ,



iar peste biscuiti punem  glazura :

si decoram cum pofteste inima fiecaruia.



La final, o bucatica de prajitura :





Bon apetit !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu